Junior-Fiske

Igår kväll så smet ”Dalmasarna” över länsgränsen igen. Ungdomskamraten med tillhörande knolltottar övernattade. Hade under eftermiddagen fått en låda med gamla angeldon av en vänlig själ så med ett par pilsner blev vi sittandes på farstubron och sorterade hela och defekta.

Det var ju ett antal år sedan som jag själv anglade men jag minns inte att krokoarna hade någon slags ståltafs. Ska det vara så eller har den tidigare ägaren kommit på något genialt själv?

I lådan fanns även detta lite märkliga föremål. Ser ut lite som en visp och jag antar (är inte säker) att det har något med att hålla hålen i isen öppna. Kan det vara så månne?

Lördagsmorgonen bjöd på ”Fattiga riddare” och stekt korv till frukost. Sedan skickade vi ut smågrabbarna för att gräva mask. Det är en viss skillnad på små tjejer och små grabbar.

Som nån universiell lag att lera följer smågrabbar åt som halm och strå. De fick dock bakläxa när de återvände med tre stycken små maskar. Fadern fick ta grepen och följa med ut i terrängen för att skrapa ihop ett bättre antal och i större storlekar.

Himlen hade bestämt sig för att släppa lite nederbörd. Istället för att invänta ett uppehåll så knatade vi ner. Fick äntligen se de berömda andungarna. Tyvärr var de inte så små och söta längre.

Sött är det ändå på något vis att se barn fiska. Man minns själv spänningen och ivern att få kroken i vattnet och sedan titta på flötet. Jag förstår egentligen inte varför fiske inte är en mer utbredd publiksport. Kan man sitta i timmar och se bilar åka runt i en bana eller se golf så borde det ju vara mer spännande att titta på när folk fiskar.

Det var snarare regnet mer än tålamodet som till slut satte stopp för fisket. Resultatet var några små abborrar och mörtar, ädelfisken lyste med sin frånvaro. Men småkillarna verkade dock nöjd ändå och naturligtvis upphörde regnet i samma stund som vi började hemfärden.

3 thoughts on “Junior-Fiske

  1. Har aldrig använt tafs på angeldonen. Vet att linan kan bli svag i knuten när donen ligger i lådan över sommaren på grund av rost men det borde ju knappast hjälpa med en tafs?

    Den sista prylen såg intressant ut, kan det inte vara en huggkrok?

  2. Näe tafs känns avlägset som sagt, ingen jag talat med har förstått vad det riktigt kan vara. Sista objektet kanske är något som man håller hålen öppna med. Nått slags isvisp?

  3. Kanske någon slags visp, men vanligtvis vill man ju ha upp isen ur hålen inte bara vispa runt den? Intressant grej iallafall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *