Kinakrogen På Faluvägen

Trots att det är snart två år sedan jag flyttade tillbaka hit till Hofors igen så har det helt enkelt inte blivit av att besöka det asiatiska inslaget i matväg längs Riks 80. Visst låg det en garnaffär och en godisbutik där förr i tiden?Har frågat vänner och bekanta men ingen kunde säga mer än att det ”verkade vara en populär lunchresturang”. Inte mycket till omdöme alltså. Så hur står det till med Kinakrogen. God mat? Färska råvaror? Värt ett besök?

9 thoughts on “Kinakrogen På Faluvägen

 1. Visst var det väl herrfrisör innan? Sen har jag för mig att det legat en utländsk butik där.
  Godisaffär fanns det i huset mitt emot, det röda.

  Maten smakar helt okej men nu var det längesen jag var där.

 2. jag vet att det var en herrfrisering där för många år sedan. vi har ätit där några gånger & tagit med hem .. jag tycker att maten är helt ok.. Jag tycker ni ska prova . God mat :ja Färska råvaror : Bra fråga det har man inget koll på . Värt ett besök: absolut.. Hoppas maten kommer att smaka bra 🙂

 3. Herr friseringen låg där..Allan hette han som hade det.
  Maten är helt klart godkänd,har ätit där x antal gånger och jag kan rekomendera det,,Bara att testa med en iskall en 🙂

 4. På den vänstra sidan låg det en garnaffär som hette Centrum och på den högra huserade frisören Allan med mycket att läsa iväntan på klippning typ Lektyr Fibaktuellt och tidningen Se.Ikällaren var det en
  blommster affär och mitt imot där Hits nu är hade vi Billows järnhandel och Öbergs tobak och väsk affär.

 5. Nja käket är väl godkänt men håller inte särskilt hög klass,jordnötssåsen är smaklös. Jag nämnde det för en i samma bransch i en större ort,han sa att då späder dom ut såsen. Då rekommenderas ett besök på Noi´s Thai i Storvik. Måste vara Gästriklands bästa Thaimat!

 6. @ Peter Lindberg: Öbergs Tobak & Väskor nere på Faluvägen? Jobbade åt dem under knappt ett år fast då hade Signe och Bengt flyttat dit spelbutiken ligger idag. Träggade Signe utanför banken förra året och hon meddelade att båda var vid liv men at Bengt var krasslig.

  @ Knivabo: Jordnötssås har aldrig varit min favorit (med chiliintresset) så jag har bara testat en gång och gillade det inte. Thaiköket är intressant men det är för mycket annat som kokosmjölk (och skit) som jag inte är favoriserande av. Bambuskotten tillhör inte fruns favvisar heller.

  Svårt att förstå hur riktig mexikansk/centralamerikansk mat inte kan slå igenom med annat än tacos och möjligtvis enchilads i våra nordiska länder. Verkar som vi har ett överskott av nöt och fläskgryta men inte kunna göra annat än möjligen underskattade sjömansbiffen eller franska avarter. Får lov att bjuda in dig och frugan på en riktig chiligryta och se om det kan förgylla pensionstiden under hösten 😉

 7. Nja jag kan inte hålla med föregående talare och säga att maten där går att äta. Smaklös och utan direkt tuggbar konsistens. Visserligen testade jag för ungefär 3 år sedan, som nyinflyttad, men avgjorde att jag hellre åker in till Sandviken för kinamat. Ännu hellre till Lilla Saigon i Gävle, de har riktigt god mat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *