Sekretess & Yppandeförbud?

Loggar in på ett av mina mejlkonton och finner ett dokument som uppenbarligen kommit fel. Innehållet är ändå ganska ointressant men det är slutklämmen i mejlet som får mig att fundera lite:

” Informationen i meddelandet och eventuella bifogade filer är endast avsedd för den person, företag eller sammanslutning till vilken meddelandet adresserats. Om du inte är den mottagare för vilken meddelandet är avsett får du inte kopiera, yppa eller på annat sätt använda informationen. Om denna e-post felaktigt adresserats till dig ber vi dig att omedelbart ta bort det från ditt system samt e-posta oss så att avsändaren kan informeras

Nu är jag inte så väldigt bevandrad i just denna del av juridiken, men finns det verkligen något som stödjer att jag inte får vidarebefodra informationen till andra när jag inte har skrivit under någon sekretesshandling med avsändaren?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *