Gästkrönika: Gruskilles Kompis – 118 100?

En närstående i Falun planerade en resa med bil till en del av f.d.Jugoslavien. Kartboken som var en födelsedagspresent av svärmor,var nästan utsliten av en vinters planerande. Han är mycket noggrann i allt. Lyfter luren för att boka rum efter den planerade rutten. På Engelska frågar han om det finns rum att boka. I andra änden på tråden svarar en kvinna att “det finns inga rum här”,han frågar en gång till med samma usla resultat. Tar då fram den lite knaggligare tyskan. Frågar igen,inga rum då heller. Håller sin ena hand över luren och säger till frun.”Dom fattar ju inget”,då hörs “Va talar du svenska?” ”Ja “säger han,”du med,vart har jag hamnat?” “Jo på Falu Lasarett,på psykavdelningen”. Några siffror hade kommit på fel plats då numret knappades in. Undrar om personalen väntade ett akutbesök? Det blev i allafall ett riktigt gapskratt då han berättade om fadäsen.
 
                                                                                 //Gruskilles kompis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *