Gurkstege

Stärkt av andras berättelser om diverse snickerier tänkte jag under dagen ta en paus från fiskandet och istället ta och snickra. Redan efter den meningen vet jag åtskilliga som sitter och skakar på sina huvuden. Jag är nämligen mer teoretiskt än praktiskt lagd. Jag skulle gärna vilja vara mer praktisk, men redan i nästa inlägg efter detta så ska vi ta och gå igenom varför det helt enkelt inte är möjligt. Jag har en tid gått och stirrat snett på gurkplantagen. Inte fullt nöjd med hur de hänger och inte riktigt finner något stöd här i livet. Sagt till min fru att ”Det där ska jag ta och fixa” så länge att det mest framstår som en utopi i hennes sinne.

Att spika ihop en enkel stege gick förhållande bra. Nästan så att jag blev nöjd med dess raka struktur.

Steg två var att måla den fin också. jag kanske har nämnt mitt senaste måleri, en planteringsbänk som blev lite si och sådär. Jag tyckte att det inte behövde vara så viktigt. Egentligen skulle den inte målas, men när det stänkte färg vid målning av årorna till båten fann jag det lika gott att fortsätta. Frun har tittat på bänken då och då och antagligen gråtit lite inombords över att den inte målades till fullo på en gång. Det har nämnts något om att hon skall göra det själv så det blir ordentligt gjort.

Jag valde att blanda vit och något som hette ”Bladgrönt”. Väl mixat så såg det pistagesmaskigt ut.

Tyckte det blev ganska bra ändå fast det kanske missades lite vid någon skarv eller så.

En stege måste ju bli brutalt mycket bättre än de linor jag förankrat i ett stuprör och med tältpinnar nedkörda i gurkkrukan. Konstruktionen syns där i bild.

Blev som skrivet riktigt bra och kanske mitt stoltaste byggnadsverk genom tiderna. Om jag kunde förmedla läraren i snickeriverkstaden under grundskolans utbrott när jag tillverkade ett pussel samt den där plankan med ett trettiotal spikar medslagna lite här och där så skulle ni förstå 😉

Stärkt av denna enorma framgång så skred jag senare under dagen till verket och byggde en egen odlingsbänk också, men den får ni läsa om imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *