Kändisar I Hofors Del 3: Lasse Åberg

Ibland funderar jag på om inte Lasse Åberg är den störste kändisen från Hofors som gått i ett par skor. För många i det närmsta en kultfigur inom svensk komik på vit duk. Som ena hälften i Trazan & Barnane, som Stig-Helmer Olsson i filmerna med Sällskapsresor som tema.

Stig_Helmer

Trots att han egentligen inte gjort så mycket film vet alla svenskar vem han är. Färre känner till hans engagemang som konstnär men möjligtvis hans Musse Pigg-inspirerade konst som finns på både tavla och formgivet glas. Glas som för övrigt har en tendens att gå sönder mycket lätt tyvärr. De flesta vet dock att han turnerar då och då med sitt Electric Banana Band i rollen som Trazan från TV-serien alla älskade under 70 och 80-tal.

 

Lasse Åberg endast en kort period som Hoforsbo. Närmare bestämt de 6 första månaderna i sitt liv innan han blev storstadsbo vilket kan höras på hans dialekt. Han återvände dock de tidiga åren i sitt liv för att arbeta i Edskens kiosk som ägdes och byggdes av hans farbror en gång i tiden. I en mycket varm intervju på Tidningen.net berättar han om somrarna vid Edskens Camping.

untitled

Att dessutom säga att han har Hofors i sitt hjärta är värmande. Har vi inte alla det innerst inne? ”Gnällmaffian” borde ta efter sin bygds son gällande positiv syn på orten. Så är det månne så? Att Hofors största kändis är Lasse Åberg?

6 thoughts on “Kändisar I Hofors Del 3: Lasse Åberg

  1. Trevligt trevligt. Har du talat med honom? Har sagts att han kan vara ganska vresig men det kanske gäller endast ”hemma” i sthlm det. Kanske blir muntrare av att andas Hoforsluft som oss andra eller ja utom sistnämnda gnällmaffia. Där räcker inget till.

  2. Jag har också hört att han är elak på fyllan mot bla hotellpersonal och en riktig fylltratt. Han brukar krypa på hörntänderna tillbaka till hotellrummet efter att han supit sig aprak när han är ute på turne med ”Trazan och Banarne”.

    Som tur är så är han nykter på dagen då han spelar för barnen och inte elak mot dem.

  3. Du tänker inte på hans kompanjon med öronen då? Han är ju vida känd för sin röda näsa och alkoholintag i samband med sina fjällshower/After-Ski..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *