Båtprojekt II – Del 4

Till skillnad från det förra båtprojektet så har det gått undan en hel del. Sist jag skrev var vi inne på att plasta relingen och diverse hål invändigt. Betydligt mer skador än vi trodde från början men ändå en promenad i parken i jämförelse med att lägga ett helt nytt golv. 

 

Tog några timmar men till slut så var allt lagat och slipat och endast färgen kunde avslöja var lagningarna skett.

Idag kunde vi sätta igång med att förbereda för målning invändigt. Fick dock vända på båten för att lättast kunna tvätta ur den ordentligt först. Där avslöjades var läckan som skulle finnas fanns.

Ett litet men inte obetydligt hål som måste lagas när vi kommer till utsidan av skrovet så småningom. Kommer att behöva göra om hela kölen i stort sett eftersom de tidigare lagningarna ser ut att kunna vara ett omen för katastrof längre fram i sjön.

Med högtrycksspruta och skurborstar var det snart gjort. Fick stå en stund och droppa ur ordentligt innan vi vände tillbaka den på rätt köl igen.

Åkte och inhandlade färg och skred sedan till verket. Första målningen såg ganska taskig ut men nästa strykning började det ljusna och efter ett par timmar kanske så kunde man se en ansiktslyftning av rang. Som ny helt enkelt.

Invändigt är den nu alltså klar förutom styrreglagen och pulpeten med ratten, samt tillverkning av förvaringsluckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *