Ett Glas Motorväg Till Helvetet?

Det är ingen direkt nyhet att man ibland utnyttjar kändisars goda namn för att marknadsföra olika varor. Shampoo, parfym, smink etc. Personligen tycker jag det är speciellt smaklöst att sälja ett ”Elvisvin”, igår var det 34 år sedan han avled och han snurrar nog omkring ordentligt i sin grav över denna skändelse.

Idag läser jag en mycket kort notis om att rockarna från ”Down under”, ACDC upplåter sitt goda namn till en serie med vin också. ”Back in black shiraz” och ”Highway to hell cabernet sauvignon”.

Jag älskar vin och jag älskar ACDC, men det känns på något sätt bara fel. På något sätt hade det varit mer förståeligt om det varit vodka eller whiskey. Men även det känns otroligt konstigt.

Om det nu mot all förmodan skulle röra sig om pengabrist eller att gubbarna blivit för gamla för att rocka och hellre sitter hemma och låter slantarna trilla in medans de smuttar på ett glas rött får jag låta vara osagt. Kanske en kombination av både och. Vin och ett parti Monopol på ålderns höst.

Samtidigt kan man ju inte låta bli att tänka på hur vissa kriminella når nästan kultstatus och får massor av beundrarbrev skickat till fängelset. Är det månne nästa steg att även dessa får sätta sitt namn på olika produkter? Hagamannens tamponger eller Fänrik Flinks skjutbord Ikea.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *