Hur Fan Växer Broccoli Egentligen?

Det var tur att jag byggde den där ”gurkstegen”. Har nämligen från mitt eget perspektiv odlat fram en rekordgurka som fortsätter att växa. Om den håller EU-standard vette tusan, men roligt är det och nästa år skall det definitivt odlas fler sådana som komplement till tomater och sallad mm.

En annan sak förbrylla mig dock. Har försökt att Googla fram information om hur vitkål och broccoli egentligen växer fram utan resultat. Läste något om att broccoli skall få knytnävesstora ”blommor” som skördas, men i dessa plantor syns ingenting ännu.

Hur blir det egentligen broccoli och vitkål? Är det ett dött projekt eftersom några blommor inte synts till eller kommer det senare? Återkommer dessa plantor år efter år eller är det nyplantering som gäller för att få fram växterna nästa år? Känns som att det är lite sent på året för att få fram ett bra resultat ändå.

4 thoughts on “Hur Fan Växer Broccoli Egentligen?

  1. Gör inlagd gurka, guld att ta fram under vinterhalvåret. Kanske känns ännu bättre om man odlat den själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *