Alf Persson Rycker Ut Till Jan Bornestigs Försvar

Ser att debatten vaknat på allvar gällande Jan ”Uven” Bornestigs uttalande i media som jag skrev lite om tidigare.

Moderaternas starke man Alf Persson har gått med i diskussionen. Värmande att se en lokal politiker som engagerar sig faktiskt. Ska han ha all creds för. Bland annat skriver han detta:

Alf+Persson

Jag är delaktig i det enhälliga beslut som KS fattade ang. flyktingbarn efter Jan Bornestigs presentation av org. och upplägg. Jag som tagit detta beslut och ”köpt” Jan Bs plan kommer att följa utvecklingen mycket nära och kommer att sätta ner klackarna omedelbart om det blir avvikelser från de grunder som gjorde att jag röstade ja. Har tex. anmält mitt intresse som God Man för min egen uppföljning. Skall vi vara så rädda för detta så vi inte ens på dessa goda grunder vågar oss på ett försök. Sveriges invandrarpolitik är misslyckad i många fall men tänk om vi i vår kommun kunde kliva ur janteskorna och sluta följa minsta motståndets lag och gemensamt visa omvärlden att positiv integration av invandrare är utvecklande för oss och Sverige totalt. Tom. 2014 kommer 850.000 40-tallister att pensioneras och inser vi inte att framtiden är mångkulturell och våra invandrare en tillgång så avvvecklar vi Sverige som vi alla värnar om.JAG ANTAR UTMANINGEN På tomtekväll 10/12 tar vi diskussionen

 

Hej Anita. Jag borde kanske ha uttryckt mig klarare. Avvikelser. Den plan som Jan B presenterade innehöll ett humanitärt tänk och där dessa ungdomars behov ses i första rummet. Planen för hur integreringen i vårt samhällen upplevde jag som genomtänkt och absolut genomförbar.Jag tar det fulla ansvaret för mitt beslut om detta går snett och med förhoppningen om ett enigt KS även då. Följs den uppgjorda planen så kommer detta att gå mycket bra. Följs den inte så får ansvariga tjänstemän stå till svars för ev. misslyckanden.
Avslutnigsvis. Vi kommer att behöva c.a 450.000 personer bara till vårdsektorn under dom kommande åren och vi kommer i det här landet att uppleva en brist på arbetskraft som vi inte sett maken till.
Vad jag är rädd för och största faran för det här projektet är den främlingsfientlighet som torgförs här och rop på SD. Tidigare misslyckanden och fel får inte ligga till grund för att stoppa projektet
.”

 

Har själv kommenterat detta med dessa ord:

 

Jag blir alldeles varm inombords när jag ser att Alf Persson personligen engagerar sig i diskussionen här. Fler politiker som dig och benämningen ”förtroendevald” skulle följas åt med just ett förtroende. Jag tänker på en sak du skrev:
Den plan som Jan B presenterade innehöll ett humanitärt tänk och där dessa ungdomars behov ses i första rummet. ”

Som återvändande Hoforsbo har jag under en tid uppdaterat mig om läget i kommunen. Jag har förstått av de jag talat med att det råder en hopplösthet bland just kommunens ungdomar. Det verkar inte finnas mycket till framtid att stanna kvar för. Arbeten mm. Tolka inte ett motstånd till de sk ”ensamkommande flyktingbarnen” som rädsla eller fientlighet, tolka det som att innevånarna som är emot detta hellre ser att det satsas ett ”humanitärt tänk och på Hoforsungdomarns behov” före andra ungdomar. Hur många röster tror ni att nuvarande politiker får av dessa när valet står nästa år?

 

För övrigt är det andra gången på ett dygn jag hör att det finns något som heter ”Tomtekväll” och jag ser verkligen fram emot att deltaga i festligheten och tänker Alf Persson svara på frågor så blir det ju bara lite extra krydda på glöggen. Vore kul att få höra hur tänket angående kommunens ungdomar går. Om det liksom går att vrida till att omtanke för kommunens ungdom kan bli främlingsfientlighet. Förväntar man sig att dessa flyktingbarn skall stanna i kommunen sen och kanske rentav få förtur till arbetstillfällen för att ordentligt intigreras eller är man bara ett slags fodervärd ett tag?

3 thoughts on “Alf Persson Rycker Ut Till Jan Bornestigs Försvar

 1. Har inte hittat tillbaka till den ursprungliga tråden men sammanfattar som följer:
  Jag var tidigare kritisk till redovisningen av antalet invandrare till Hofors ( som skapas av s.k. ensamkommande) och ifrågasatte varför inte det diskuterats om anhöriginvandring överhuvudtaget. Svaret från Alf Persson innebar att Moderaterna ( regeringen) nu minsann sett till att detta styrts upp och inte längre innebar svängdörrar till Sverige. Jag anförde att p.g.a. alla undantag,detta inte innebar någon reell minskning och att Hofors kommer att erfara att antalet nysvenskar i Hofors blir avsevärt större än vad politikerna vill tillstå.
  Facit i denna fråga börjar nu skrivas och tyvärr har mina farhågor besannats i högre grad än vad jag själv befarade.
  Detta är klippt ur dagens DN:

  ” Få personer nekas anhöriginvandring

  Publicerat i dag. 19:38

  Sedan de skärpta kraven för anhöriginvandring till Sverige infördes i februari har endast 70 ansökningar av totalt 5.000 avslagits. Det visar en sammanställning som Migrationsverket tog fram tidigare i somras.”

  Vill nu uppmana Alf att återkomma till offentligheten och berätta varför det inte blev som Du sade tidigare.

  Vill samtidigt vädja till bloggmaster att leta rätt på den ursprungliga tråden för att underlätta för Alf att besvara min fråga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *