För Hemmafixaren: Bygg Ditt Eget Automatvapen

Mitt andra blogginlägg för dagen kommer även det med forumet Flashback som inspiration. Någon kanske minns inlägget om den ”blivande Nobelpristagaren” som byggde en egen kärnreaktor i köket? Nu har det dykt upp ännu en företagsam användare som skall försöka bygga en egen kulsprutepistol med kaliber 9 mm. I tråden som skall fungera som hans byggdagbok säger han bland annat att:

Denna är dock ingen replika av plast utan kommer vara fullt fungerande, bygger inte efter någon ritning utan jag bygger helt ur eget huvud.Den använder magasin från en Kpist M/45.Pipan kommer antingen vara slät eller så kommer jag eventuellt beställa en 9mm pipliner

Utan ritning misstänker jag att det blir mer komplicerat än han anar. Men det intressanta med detta är den debatt som ofta handlar om huruvida internet är av ondo eller godo. Många har påstått att det bidragit till spridning av material för att bygga bomber, vapen. Så kan det möjligen vara när det kommer till en mer omfattande distribution än tidigare. Letade lite snabbt reda på en bok från 1988 som gick att beställa via aningen ljusskygga postorderföretag tidigare. ”The Poor Man´s James Bond” av Kurt Saxon. En underhållande bok för hemmafixaren skulle man kort kunna beskriva den. Blev en best-seller efter att den lyfts fram som en bibel för högerextremister av SVT på den tiden Vitt Ariskt Motstånd härjade omkring.  I den kan man bland annat lära sig att tillverka dödligt gift av cigarettfimpar, tillverka rörbomber och hemmagjorda granater, beskrivet som vilket kakrecept som helst. Det finns även sektioner där man via utförliga bilder lär sig bryta nacken av fiender en tillhörande bajonettkurs som uppföljning. Innan internet alltså blev källan till allt det onda så fanns det tillgång till ritningar att bygga ett eget helautomatiskt 9 mm vapen.

Jag frågade en mer tekniskt kunnig person om denna ritning verkligen skulle kunna ligga till grund för att framställa ett eget vapen. ”I stort sett” var svaret. Det för mig till ett eget lite mer fredligare experiment. Att se om ett inlägg om ämnet bomber, vapen och kanske nämna ordet terrorism(lägger till Anders Breivik också för säkerhets skull samt ordet Jihad) kan generera besök från diverse myndigheter och statliga organ. Just nu har ingen av den karaktären besökt sidan, men här kan man se efter hur effektivt man söker av nätet i jakt på potentiella vapenbyggare. FRA borde om inte annat dyka upp inom kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *