Det Bor En Juholt I Alla – I Både Trista Och Balla

Det är minst sagt(o)roande att läsa grannkommunernas lokaltidningar. Dalarnas Tidning har under en tid avslöjat mygel på löpande band och för bara några dagar sedan beskriver tidningen att granskandet orsakat ”kris i verksamheten” inom Trafik och fritidsförvaltningen i Falun. Sen har vi ju alla skriverier om Håkan Juholt som orsakat förödelse inom Socialdemokratin i landet. En bekant uppdaterade sin Facebook för en kort tid sedan med texten:

Tror det bor en liten Juholt i oss alla…fast vi spelar i olika divisioner bara.Alla fifflar med nåt.Själv har jag ”lånat”nåra arbetshandskar…typ 🙂 Andra med större möjligheter höjer bara ribban.Nu pratas det om att glada huddik gänget blir lurade på pengar,medans översittarna drar in miljoner på deras bekostnad.Nä alla fifflar med nåt ,så e det bara…men som sagt i olika divisioner

Och han har nog rätt. Det är lätt att peka finger åt annat håll än sig själv. Man bör nog kanske ställa sig frågan vad skillnaden mellan ett par arbetshandskar och myglande med bidrag i hundratusenkronorsklassen egentligen är. Desto större kakburken är desto lättare att ta riktigt stora eller många kakor skulle man kunna uttrycka det. 

Men likväl är det en form av brott. Snattar du något på Spar-Arnes blir i synnerhet han väldigt ledsen och på samma sätt borde vi alla bli minst lika ledsna när någon man valt i förtroende tar något för egen del av den gemensamma kassan. Vi sägs trots allt eftersträva att leva i ett rättvist samhälle. Har spelreglerna ändrats så borde någon tala om det så alla kan ha möjligheten att stjäla efter varje enskild förmåga. Naivt uttryckt men jag hoppas ni förstår andemeningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *