242 I Höjd – Minst 3 Meter I Humornivå

Igår skrev jag lite om humor och idag har jag ett exempel på den humor jag själv fnissar åt. Det hela har sin grund i Riksgäldens TV-reklam med Patrik Sjöberg och en barndomsvän vid namn Michael Ranneklev. Scenen känns helt absurd och jag tänker inte ens på att Sjöberg rimligtvis borde ha varit betydligt yngre i framträdandet om det varit ett gammalt klipp. Jag Googlar faktiskt ”Ranneklev” för att försöka förstå om det rör sig om en tvättäkta idiot. Hittar två inlägg av Sjöberg själv på sin blogg och det tar ett par sekunder innan jag förstår att detta är Sjöbergs egen humor. Inlägg 1:

Herr Ranneklev har precis upptäckt att datorn har fler funktioner än att kolla på porr och fullständigt bombarderat mig med mail om både det ena och andra, han är för närvarande grymt irriterad att det står skickat från Patrik Sjöbergs Iphone för han tror att jag lägger till det för att vara fräck….. Men ibland får jag sådana här mail och det är ju kanske svårt att förstå för dom som bara känner Ranneklev från facebook där han verkligen lever ut sitt hat!”

Inlägg 2:

Fuckface, kan du rätta till denna lilla fadäs?
Patrik, jag har stött på ett problem på internet. Mikael Ranneklev finns
inte med på Wikipedia! Nu vet jag vad du tänker, Patrik.
-Det kan inte vara sant, han som har uträttat så mycket, satt sådana
avtryck.

När sökningen inte gick igenom trodde jag först att datorn hade hängt,
eller låst sig. Försökte då att bruka lite våld, sparkade och bankade
men inget hjälpte. Skulle du kunna porträttera mig på Wikipedia?”
En fantastiskt underhållande blogg minsann och något som hamnar bland favoriter i bloggträsket. Fick en helt ny syn på den forne höjdhopparen. Till det bättre faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *