Ingen Skillnad På Bilmekaniker Och Läkare

Igår hände något märkligt. Vi hade just klivit ur bilen vid båtplatsen och skulle göra oss redo för att jaga gäddor när det plötsligt högg till i vänster sida på ryggen. En bestående smärta som jag tidigare inte haft. En del kanske skulle hävda att det var ”latmasken” som vaknade, men riktigt så enkelt är inte förklaringen misstänker jag. Fisketuren blandades med smärta och rädsla över att det kanske skulle bli långvarigt och outhärdligt att avsluta säsongen med flaggan i topp. Väl hemkommen tvingades jag ligga stilla för att undvika något som kändes som knivhugg i ryggen (har Hofors kommunpolitiker börjat med Vodoo?) och fundera över vad det möjligen kunde vara. Jag är sådär lagom förtjust i att springa till läkare varje gång man får en åkomma så jag började tänka själv.

— 

Rent filosofiskt och teoretiskt är det inte så konstigt att jämföra människokroppen med förslagsvis en bil. Många tror att det är svårt att utbilda sig till läkare, men det är egentligen ganska lätt att förstå anatomin om man tänker i andra termer. Bilar har ju styrleder, förgasare, vindrutetorkare, oljeledningar och avgasrör. Det har människokroppen också fast med andra benämningar.

Innan man lämnar in sin bil på reperation försöker man ju hitta felet själv, oftast för att det är kostsamt att ens låta en bilmekaniker titta på bilen. Ibland får en mer kunnig bekant kanske titta på problemet (fast i jämförelse av människokroppen som en bil undviker man nog en inspektion av avgasröret). När min fru så tittat lite på ryggen och klämt och känt till melodin av mitt klagande sade hon att det möjligen kunde vara någon form av inflamation i en muskel. Enligt min filosofi då begynnande rost under lacken eller i behov av en rundsmörjning. Det senare lättare för en hemmapulare att fixa själv med förslagsvis hästliniment. Antagligen sparade jag kostnaderna för ett läkarbesök på att tänka just i dessa termer. Det lättade en smula i smärtan och rörligheten är nästan helt funktionell. Dock har jag inga planer på att låta frun sköta om ett eventuellt byte av oljepumpen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *