Sandviken En Skithåla – Men Fiskebutiken Är Bra

Efter en snabb sväng in till Gävle kom jag på att det skulle köpas en grövre nylonlina. Sandviken var ju på vägen hem så vi tog oss in till centrum och fiskebutiken ”Real Fishing”. Nu tänker säkert någon uppmärksam läsare från tidernas begynnelse att ”Var det inte där han aldrig mer skulle sätta sin fot?” Jo det stämmer bra det, men nu har butiken bytt ägare sedan den senaste ”nylonlineincidenten” och ägaren kommer från Hofors fast ursprungligen från Norge, och där vet man hur man skall fiska. kändes direkt på atmosfären att något har hänt sedan de tidigare ägarna. Hade dock inte så mycket tid att strosa runt som man annars brukar göra i fiskeaffärer. Noterade dock att det är en stor skillnad från till exempel Jaktia i Falun som har tjusiga montrar och guldrullar överallt.

Istället för ändlösa rader med en massa skitsaker man ändå inte vill ha som på Jaktia, har Real Fishing exakt det man behöver. Kände genast igen de flesta beten som hängde på väggarna, beten jag själv mycket väl skulle behöva eller redan använder. Och man säljer Bomber, dock inte den tigerfärgade 😉

Trevligt bemötande, hyggliga priser. Hittade en Rapala Magnum jag letat en tid efter sedan jag såg den i ett reportage i fiske-feber (som kom ut med nytt nummer i brevlådan idag för övrigt). Fick min 0.48 nylonlina och hastade sedan vidare men med ett återbesök i tankarna då jag har bättre tid. Noterade att det var riktigt schyssta rea-priser på spinnrullar också.

På vägen ut från Sandviken noterade jag bland annat en stor koncentration av polisbilar av någon anledning. Smög på mig bältet som jag helt glömt och klarade mig undan. Noterade även att ett av Hofors kommuns tjänstefordon används av anställda för att storhandla inför helgen. Gatulysena var tända hela vägen genom Sandvikens kommun vilket dom tydligen inte var denna morgon när föräldrarna skulle skicka sina barn på cykel till skolorna i Hofors. Är det sparåtgärder på gång så ta en titt på hur tjänstefordona nyttjas av de anställda. Åka raggarrundan i Hofors och stanna för att äta korv på Statoil ingår inte i arbetsuppgifterna vad jag vet. Likaså att åka till Sandviken och storhandla i kommunens bilar.

Vadan rubriken då? Ja fiskedelen har jag avhandlat och att Sandviken skulle vara en skithåla kommer från en artikel i Aftonbladet där man försöker trissa upp stämningen inför kvällens show med 50 Cent.

Sandviken är ju en lika stor skithåla ändå. Det är konstigt att han kommer till ett litet ställe som knappt finns på kartan, säger Karoline.

Fastnålade på en anslagstavla i Folkets hus finns flera affischer om kommande evenemang i Sandviken. Det är viktväktarmöte, disco med godisregn och så kommer komikern Magnus Betnér.”

Känns som om journalisten Zandra Lundberg verkligen försökt göra sig lustig över valet på arena som världsartisten valt att besöka vid sitt Sverigebesök. Som om Sandviken skulle vara så mycket mer att förlöjliga än skithålan hon själv kommer ifrån på Åland.

8 thoughts on “Sandviken En Skithåla – Men Fiskebutiken Är Bra

 1. Jag handlar nästan alla fiskegrejor där. Schysst personal som verkligen kan sitt fiske. Och med nya ägaren blev affären ännu bättre.
  Nästa tur blir nog på måndag förresten.

 2. Både jag och andra bekanta upplevde de tidigare som aningen för stroppiga och oengagerade för sitt eget bästa. Bojkottade affären efter ett besök som många andra. Annars hittar jag mycket på nätet som Olssons Fiske, Söders Fiskesport och Trummans Sportfiske. Har blivit så att man stillar abstinenesen under vinterhavlåret genom att shoppa fiskeprylar på nätet 😀
  Förhoppningsvis kör vi redan imorgon. Blev hemma idag och igår då fiskekamraten knegade nattetid. Men snart så smäller det och frågan är bara hur många vi tar över 10 i år 😉

 3. Antar du menar personal som slutat. För visst fanns det några som man tyckte var lite dryga.
  Mmm, beställa över nätet är ju billigare som sagt. Men man vill inte att butikerna ska försvinna heller. Sedan om man vill ha något vill jag ha det direkt, hehe.
  Stora krav. Själv så har man aldrig fått en över 10 kg, än. Helt otroligt egentligen. Som jag har nött med olika metoder. Men när man håller sig till lokala vatten bara, så är det svårt.

 4. Jo det är nog personal som försvunnit, vet inte om drygskaftet jag och mina bekanta stött på var en tidigare ägare till och med, oväsentligt nu när det är en serviceminded kille som tagit över.

  Med butikerna så har du rätt, men oftast blir det exakt det man saknar för stunden, är ganska duktig på att ha framförhållningen med vad som kommer behövas. Har du varit på Jaktia? Stilig affär men så mycket skit för att tillgodose alla. I Sandviken så verkade han ha koll på heta grejor.

  Hade aldrig trott jag skulle nå över 10 själv, tack vare just nötande och en fantastisk guide kan man väl säga.

 5. Själv beskyller jag just guiden för min uteblivna tia 🙂 Men jag känner att det kommer något stort snart, nästa pass blir måndag. Då jobbar vi vidare på listan med knep för att lura stor madammen.
  Matjessill kan vi som tidigare nämts stryka från listan hehe.

 6. Hmm, fanns inte Jaktia ovanför Åhlens i Falun förut men flyttade därifrån? har varit där några gånger i sådana fall.
  Annars är Vestlis fiske en bra affär om man vill köpa wobbler. Otroligt mycket att välja på där. Finns i Borlänge vid kupolen.

  Skitfiske på er imorgon!

 7. @ Makarongäddan: Själv har jag tänkt i banor som att sänka surströmmingsburar man pickat hål i på en och samma plats tillsammans med fiskrens och se om man kan locka till sig nått. Vette fan om det funkar men man kan alltid testa 😉
  —-
  @ Mats:Stämmer, jobbade i samma byggnad så jag gick förbi ett antal gånger. De fick bättre utrymmen vid Kopparvägen, snygg butik men i mitt tycke mycket trams och aningen höga priser på saker som tex kläder och amunition. Vestlis har jag besökt, dör jag fick min senaste keps från 😀 De har tydligen en bättre burik i Gagnef eller Djurås sägs det. Aldrig varit dit men fiskegrannen har lovordat den.

 8. Då ligger jag längst fram i båten på måndag alltså 🙂

  Har åkt förbi en av de butikerna har jag för mig, men har oftast den varit stängd och då har man fortsatt till Borlänge.
  Fint väder ute nu. Ska bli intressant att höra hur det gått sedan.
  På måndag blir det alla korten på bordet! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *