I Hofors Kan Man Plocka Kantareller I December

Måste medge att när trädkronorna nästan böjde sig ned och kysste marken på morgonen, undrade jag om det var en sådan bra idé att bege sig ut. Väl nere vid sjön såg det kanske mer dramatiskt ut än det var, men vi började ändå samtala om att flyta med strömmarna snarare än att försöka simma emot dem om vi hamnade i vattnet. Tidvis var det faktiskt bland det stormigaste sjö jag försökt idka fiske på. Ungefär som en aningen mildare version av tjurridning. Definitivt lika som att sitta på en hästrygg i gångfart för en något ovan ryttare.

Då och då blev det faktiskt lite lugnare även om det var ganska bra vågor. Dey gick utmärkt att fiska dock.

Fick något enstaka fint exemplar även om det som vanligt inte är höjdarfiske. Men vädret får högsta betyg. Strålande sol, varma vindar och en dag där flytoverallen gott kunde ha lämnats i land.

Dagen bjöd även på spänning av högsta klass. Exakt vad det var förblir en hemlighet tills vidare 😉

Första advent har passerats, imorgon träder vi in i december månad, men att fisket skulle vara slut på någon vecka eller så finns det starka tvivel emot. Man kan ju faktiskt fortfarande plocka fina kantareller vid sjön.

Extra festligt hade det blivit om stekpannan legat i ryggsäcken. Ibland bjuder naturen på mer än en stjärnkrog om man bara har ögonen öppna.

One thought on “I Hofors Kan Man Plocka Kantareller I December

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *