Ovako Kan Köpas Av Elvis Presleys Dotter

En olycka kommer sällan ensam sägs det. Håll med om att det är en ytterst märklig omständighet med det tidigare inlägget om kvinnan som utger sig för att vara Elvis Presleys dotter och kopplingen till Hofors och den största livsnerven Ovako. Hur i hellskotta då undrar säkert många nu. Jo det är nämligen så här att Triton som äger Ovako skall enligt denna artikel i Arbetarbladet ligga i startgropen för att sälja Ovako till det amerikanska bolaget Apollo Global Management.

Riskkapitalbolaget Triton har anlitat Deutsche Bank för att hitta en ny ägare till Ovako, enligt tidningen Dagens Industri.
Marknadsbedömare ska, enligt Dagens Industri, ha pekat ut det amerikanska investmentbolaget Apollo som ”den mest naturliga köparen

Apollo köpte CKX Inc tidigare i år, därmed även rättigheterna till bland annat American Idol och So You Think You Can Dance, två enorma produktioner i landet på andra sidan Atlanten. Och där återkommer just Elvis dotter Lisa-Marie Presley:

CKX, USA underhållnings företaget bakom American Idol och Så du tror du kan dansa, har förvärvats av riskkapitalbolaget Apollo Global Management i en affär värd $ 509.

 CKX, som förvärvade Simon Fuller tidigare bolag 19 Entertainment 2005, har enats om en $ 5.50-en-aktie affär att köpa bolaget.  Företaget, som rekommenderar att aktieägarna godkänner affären, äger även rättigheterna till likhet och namn på Elvis Presley och Muhammad Ali.

Apollo sa att det har fått ”supportavtal” från ”två stora” aktieägare i Promenade Trust, Lisa Marie Presley, Elvis Presley Enterprises och största investeraren Robert Sillerman.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *