Nya Protester Mot Kommunens Besparingar

Den allmänna inställningen i Hofors verkar i regel vara att det inte är någon idé att engagera sig för det blir som kommunen bestämmer ändå. Men ibland så kokar kastrullen över och det blir offentliga protester. Inte minst märktes det när Spar-Arne hade det kämpigt och i synnerhet Anitha Näsström engagerade sig och anordnade en protestmarsch. Jag tror att fler sådana manifestationer skulle medföra att politikerna i längden blev mer lyhörda och på tårna för hur lokalpolitiken skall anpassas till medborgarna bäst.

En ny protest är under uppsegling och denna gång gäller det en uppskattad person vid namn Håkan Vikström. Linda Moberg har tagit initiativet till en protestlista som enligt uppgifter dels skall finnas på Spar-Köp i centrum:

Håkan Wikström har under många år jobbat med att hjälpa ungdomar som av olika skäl hamnat snett. I sitt arbete på individ och familjeomsorgen träffar han både kriminella, missbrukare och barn till missbrukare.

– Att få förtroende av ungdomar är inte lätt, men det har Håkan verkligen lyckats med. Det beror på att han är så engagerad i allt och alla, han brinner verkligen för det här arbetet. En kärleksfullare person finns inte, säger Linda Moberg

Kanske bör kommunen ta protesten på allvar när man nedmonterar skolan och i längden riskerar att få se fler ungdomar hamna på glid och i behov av stöd.

I Håkan Wikströms arbete ingår att stödja problemungdomar och bland annat medverka vid rättegångar. Det finns sammanlagt fyra familjebehandlare i Hofors och eftersom han är den som varit kortast tid på kommunen tvingas han sluta när en tjänst ska dras in. I början av nästa år blir han därför omplacerad till en annan tjänst inom kommunen.

– Jag älskar mitt jobb, så det är skönt att höra att det finns de som vill ha mig kvar. Men kommunens ekonomi räcker tydligen inte till, säger han själv om situationen

Kommunen bör i sken av de två senast länkade artiklarna ombepröva beslutet att skapa skateramper på Skänktorget och istället lägga pengarna på skola och viktiga funktioner som jag uppfattar att till exempel Håkan Wikström fyller ännu en tid.

18 thoughts on “Nya Protester Mot Kommunens Besparingar

 1. Konstigt att kommunen tänker sig att sparka Håkan som är folkpartist när Folkpartiet tuffat till sig och gått emot både skattesänkning och nedskärningar i skolan.
  Kan det ha ett samband? I så fall vem är nästa folkpartist i tur? Kaqn det vara Bojan som sa nej till skattehöjningen?
  Det är inte lätt att vara oberoende politiker i Hofors!

 2. Du menar att det skulle vara någon slags politisk hämnd för protesterna mot kommunens nedskärningar? Det skulle vara på tok för riskabelt för Socialdemokraterna att ägna sig åt sådant på den här nivån.

 3. På ett lokalt plan bor ju politikerna bland oss. Lättare att få tag på. Men det kanske är så även på amatörnivån att man jävlas på det sättet. Jag skulle då inte acceptera såna hämndaktioner utan att servera motstånd.

 4. Råkar veta att det inte är bara en folkpartist som blivit avskedad i veckan utan två stycken. Den andra är på uppsägningstid från januari. Han blev sparkad av kommunchefen. Man kanske kan ”råka” sparka två samma vecka, men knappast tre.

 5. Det finns något som heter LAS, Pär Åslund, och när det inte finns arbetsuppgifter till alla medarbetare så träder LAS in och den som har minst tid är den som måste lämna dessa arbetsuppgifter först oavsett hur många år man arbetat! Nu låter det som om Håkan fåt sparken av kommunen och du Pär är en hejjare på att försöka få det att låta som om Socialdemokraterna ligger bakom allt! Men vill du gå emot lagen och ”sparka” någon annan så må det vara hänt men personalkontoret följer lagen = LAS. Håkan har dessutom INTE fått sparken utan erbjudits andra arbetsuppgifter i en annan verksamhet där det finns ett rekryteringsbehov och där hans kunskaper kan komma väl till nytta! Sluta upp med att ge befolkningen dessinformation och dina konspirationsteorier blir helt befängda!

 6. Jag tror inte på teorin om att det skulle vara något politiskt som har med partitillhörighet att göra. Men jag tycker det är mycket synd då Håkan är så bra på det han gör.
  Jag funderar dock på hur LAS fungerar när det gäller att inte avskeda personer utan bara flytta om dem lite, gäller LAS även då så att det är den sist anställde inom ett område som måste byta till andra arbetsuppgifter?
  Vad är det för tjänst han blivit erbjuden?

 7. Men vi har fortfarande ingen förklaring till varför pengar inte finns från kommunen till just Håkans tjänst just nu. Han tycks ju ha haft en viktig funktion.

 8. Peter Svensson
  Din information är skrämmande, men inte förvånabde.
  När Folkhemmet startade och kom in i fullmäktige dröjde det inte länge innan mobbingen startade mot mej. När Folkhemmet fördubblade mandaten var det dags för nästa mobbingoffer från Folkhemmet. Bland annat med förhör om politiska åsikter som JO prickade kommunen för!

  Det verkar vara en parallell som sker mot Folkpartiet!
  Det är dags att utreda vad som pågår mot Folkpartiet. Dessa två är inte de första som mobbats från Folkpartiet!
  Kanske är detta ett sätt att försvaga Folkpartiet som har en riksdagsman som man inte kommer åt!
  Då kan det vara bra att slå sönder lokalorganisationen så partiet inte ska kunna driva ett effektivt arbete i kommunorganisationen!

 9. Håkan har ingen egen specifik tjänst i kommunen utan han tillhör familjebehandlargruppen. De har under en tid haft färre ärenden vilket gör att det blir en övertalighet. Om det då blir en arbetsbrist så gäller LAS som på vilken annan arbetsplats innom kommunen. Om det då finns andra tjänster lediga i kommunen där tex Håkans kompetens passar in så erbjuds han den utifrån företrädelserätten i LAS. Så dina fantasier Pär ger jag inte mycket för eftersom han INTE får sparken utan jobbar kvar inom kommunen!

 10. Svar till Nicklas Carlsson
  Det behövs inte mycket fantasi för att tillämpa sina egna erfarenheter!
  Jag vet vad som hände med Folkhemmet när socialdemokraterna upplevde det som ett hot!
  Varför ska socialdemokraterna agera annorlunda när Folkpartiet tuffar till sig?
  Folkpartister har ju mobbats tidigare precis som nu.

  Du behöver inte ge mycket för mina fantasier Nicklas, men Du kan inte komma ifrån mina erfarenheter!
  De visar att kommunledningen inte är intresserad av demokrati, yttrandefrihet eller god arbetsmiljö. De använder mobbing för att komma åt meningsmotståndare och de har mobbat folkpartister förut.
  Det behövs inte fantasi! Se verkligheten!

 11. Du med din erfarenhet Pär, vad i detta fall är mobbing? Du verkar sitta inne med intressant information! Kan du utveckla den så skulle dina påståenden bli mer intressanta!

 12. Konspirationsteorier, Smutskastning,Bitterhet och en massa prat om den 30 åriga erfarenheten. Det Pär gör är ingenting annat än att försöka förvrida skallen på alla Hoforsbor.Trots lång erfarenhet så verkar han leva i en fantasivärld,där allt majoriteten gör är att försöka sänka Hofors kommun, De fakta han ofta pratar om är ifrån 80 talet. Pär är en rättshaverist som tydligen inte platsade i miljöpartiet och inte heller är allt för populär i folkhemmet Att vara kritisk är en sak och det ska man vara , men det här det är något helt annat.

 13. Svar till Nicklas och Kristina

  Vad är mobbing i detta? Jo reaktionen på att Folkpartiet blivit ett riktigt oppositionsparti!
  Två Folkpartister åker ut omedelbart efter att Folkpartiet ställt sig kritiskt och kommit med andra förslag om skatt och budget.

  Det gick tillpå samma sätt efterr Folkhemmets bildande och framgångar. Trots brott mot de mänskliga rättigheterna har ingenfelaktig kritik dragits tillbaka och inga ursäkter givits!

  Förhöret om politiska åsikter gällde om en medlem i Folkhemmet hade främlingsfientliga åsikiter. Denne hade bland annat arbetat som SFI-lärare och hans avståndstagande från rasistiska åsikter var klar.
  Han skulle också få en varning. Men ännu 4 år efter förhandlingarna om denna har kommunen inte skrivit fördigt protokollet och han vet ännu inte om han ska få varningen!
  Det framkom att en annan person kallat ungdomar för svartskallar mm. Ändå startades ingen utredning och gavs ingen varning för detta!

 14. Då förstår jag Pär…. Socialdemokraterna har ordnat så att ärendena inom familjegruppen har minskat och gjort det under en lång tid för att ”sätta dit” Håkan och folkpartiet nu när dom blivit ett ”riktigt” oppositionsparti och gått emot budgetförslaget. Varför sa du inte det tidigare så vi förstår. Det jag inte förstår är varför han får jobba kvar inom IFO och inte blev avskedad?

 15. Svar till Drutten
  Kan Du mena att socialdemokraterna inte har del i att cheferna bryter mot de mänskliga rättigheterna och att kommunen blivit pickad för det av JO?
  Har inte kommunstyrelsen försvarat dessa brott mot de mänskliga rättigheterna varje gång?
  Har kommuledningen någon gång bett om ursäkt för sina brott mot de mänskliga rättigheterna ens när den fått kritik av JO?
  Har cheferna som gjort brotten mot de mänskliga rättigheterna någon gång fått en varning eller ens en erinran för detta?
  Har inte de som drabbats av brott mot sina mänskliga rättigheter sedan blivit trakaserade även i fortsättningen?
  När två folkpartister drabbas nästan samtidigt efter att folkpartiet gjorrt ett tufft försök att rätta upp Hofors kommun och därmed avslöjat att den socialdemokratiska politiken inte går ihop då måste man fundera.
  an får inte heller glömma de folkpartister som varit med i fullmäktige tidigare varav en mobbades och som inte längre finns med!
  Drutten berätta om Dina erfarenheter som gör att Du fortfarande verkar tro att socialdemokraterna är renhjärtade Folkhemsbyggare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *