Starka Åsikter Om Ensamkommandes Önskemål På Mat

Jag nämnde GDs artikel om Socialstyrelsens ”önskemål” från Hofors Kommun igår. Visst hade jag förväntat mig att det skulle bli en del reaktioner på ämnet, men Gefle Dagblads kommentarsfält svämmade genast över, Arbetarbladets likaså, självklart uppmärksammades det av den fria pressen Avpixlat och Fria Tider. En diskussionstråd om slaktmetoden och det orimliga startades även på forumet Flashback. Artiklarna om skattehöjningen som placerar oss i Hofors högst på listan hade knappt en promilles gensvar. Så vad är det som engagerar människor i vårt samhälle? Vad är det som är så orimligt att genomsnittssvensken ser rött?

Jag tror inte att det längre går att avfärda kritik med att det är ett fåtal Sverigedemokrater som sitter och bombarderar kommentarsfälten i media. Eller att det skulle vara ”myter” .

5 thoughts on “Starka Åsikter Om Ensamkommandes Önskemål På Mat

  1. Ja man kan undra när det att dags att lyssna på folk på gatan? Det är i denna fråga inte bara Sverigedemokrater som är emot halal eller kraven som ställs. Vi i SD Hofors skrev ett ”svar” på gårdagens artikel till båda tidningarna. Vi fick, inte oväntat, in något. Istället svarar GD med en helsida om halal… Den som vill kan gå in på youtube och se hur djuren blöder till döds, hur kor råmar och lider i 10 min!! Detta är inte rimligt, inte ens med bedövning, i ett civiliserat samhälle. Vart går gränsen för religionsfrihet?! Var är alla djurrättsaktivister när diskussioner om halal kommer upp?

  2. Nej detta rör sig inte om en SD-fråga eller inte. Människor blir förbannad över att det pågår en särbehandling från myndighetshåll samtidigt som det är kris för ekonomin mm. Man skjuter sig själv i foten genom att göra så här. Nicklas Carlsson gjorde en mycket vettig kommentar under detta inlägg:
    http://hoforsbloggen.se/?p=8331&cpage=1#comment-6858
    Problemet verkar alltså inte vara önskemålen från ”ensamkommande flyktingbarn” utan snarare ett slags överförmynderi från Socialstyrelsen som är livrädda för att säga ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *