Alligatorgädda

Egentligen är det bara dumt att sitta och läsa spaltmeter om fiske och i synnerhet gädda. Vintern kommer inte att avta på månader ändå. Men längtan och saknaden finns där. Fiskekamraten brukar ju säga att man skall ”tänka som en gädda”. Så nu sitter jag och läser och läser för att på något sätt räta ut en del frågetecken. Naturligtvis spårar det ur och nu är jag begeistrad över att det finns något som heter ”Alligatorgädda”. Man har ju sett vissa krokodilliknande beteenden hos fisken. Kallas ju inte ”Nordens krokodil” för intet antar jag. Men det här. Detta är något i hästväg det 😀

Tydligen är den populär att jaga med pilbåge i USA. Har mina tvivel om pilbågsjakt överlag och vet inte om jag skulle uppskatta denna ”form” av fiske. Men spännande är det. Sportfiske får liksom en annan innebörd när villebrådet kan bita armar och ben av dig. En ganska schysst video finns att beskåda här. Istället för larviga ”put-and-take”-sjöar kunde man plantera in fiskar som åtminstone gav en rejäl match.

One thought on “Alligatorgädda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *