Annonsblad & Hoforsblad

En av veckans höjdpunkter är när Annonsbladet dimper ner i brevlådan. Detta nummer var i synnerhet spännande eftersom det fanns en artikel om ”Halalslaktdebatten” som uppstått i Hofors. Vanligtvis brukar jag inte ha mycket till övers för Jan Bornestig, men ibland överraskar han. Jag skall villigt erkänna att jag är långt ifrån perfekt och naturligtvis har mina fördomar. En av dem var en uppfattning att Bornestig som person aldrig skulle medge ett fel även med facit i hand vilket jag fått omvärdera. Med tanke på att det var han som drev på för att ta emot ”Ensamkommande flyktingbarn” var jag övertygad om att det låg en hel del prestige i att upprätthålla ansiktet att det finns inga problem. Han har gjort tvärtom när verksamheten kritiserats. Cudos för det. Det finns ju lokalpolitiker som innan projektet drog igång skulle ”slå klackarna i backen” om det förekom avvikelser. Vi lär inte se till honom innan nästa val då han antar att historien är glömd. Sällan Stellan! 

I veckans nummer av Annonsbladet är underrubriken ”Kraven som upprör socialchefen”. I texten går han till angrepp mot Socialstyrelsen och menar att de letar fel hos Hofors kommuns verksamhet för ”ensamkommande flyktingbarn”. Han tar ifrågasätter också om barnen/ungdomarna verkligen begärt halalslaktad mat och uttrycker att det rör sig om ”rena djurplågeriet” som Socialstyrelsen ställer krav om. Här framgår det alltså klart att det inte är ett påhitt av kommunen utan snarare av Socialstyrelsen.

I samma upplaga av Annonsbladet finns ett helt uppslag med en artikel om lokalpolitikern Xamuel Halfvars. En mycket god idé att göra den här typen av artiklar eftersom lokalpolitikerna synliggörs på ett annat sätt.

Jag önskar att Hoforsbladet ägnade sig åt en mer journalistisk verksamhet med samma inslag av artiklar och nyheter i större utsträckning. Förstår givetvis att det handlar om en kostnads respektive tidsmässig aspekt. Men önska kan man väl få göra.

3 thoughts on “Annonsblad & Hoforsblad

  1. Människor med engagemang måste man beundra. Än vad det gäller, idrottsföreningar,kyrkans verksamhet osv. Oftast är ”belöningen” bara gnäll från sådana som själv inte orkar ta tag i nåt.

  2. Hejsan, kul att du tycker vår tidning tillhör veckans höjdpunkter! Våra journalister jobbar ständigt på att få ett ännu bättre innehåll, har du något du vill tipsa oss om, hör gärna av dig.
    MVH Ann-Louise Kleen, Annonsbladet/Din Lokaltidning Sandviken och Hofors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *