Jonas Inde Mellan Tummen Och Pekfingret

För någon vecka sedan såg jag Jonas Inde gästa den där enerverande tokan Malou Von Sivers program. Det handlade om psykisk ohälsa och Jonas Inde visade sig vara bipolär. Det intressanta kom när Malou berättade att Jonas skivit en bok om en seriemördare eller liknande. Tydligen riktigt svart och brutal. När jag så hade ett ärende till en online-bokaffär passade jag på att klicka ner även denna, ”KKM”. 

Döm om min förvåning fast åt andra hållet sedan förra bokleveransen där en bok Xamuel rekomenderat visat sig vara a) Tjock som en Bibel b) Innehålla minimal text c) Vara utgiven av Timbro, allt det jag trodde han avskydde. Kanske hade han en humoristisk baktanke vad vet jag. Det här var raka motsatsen.

Nu vill jag inte vara taskig mot Jonas Inde, och jag tänker på refrängen i den där gamla låten ”Don´t judge a book by looking at it´s cover”, men är det inte lite mer ett häfte med en seriemördares fantasier?

Det positiva är att jag kommer hinna läsa ut den vid sängdags ikväll.

6 thoughts on “Jonas Inde Mellan Tummen Och Pekfingret

  1. säger som björnen balou; jösses….

    stakeland var ett bra filmtips btw, den tackar jag för.

  2. Har redan läst ut den, lite av en Brett Easton Ellis-influerad novell fast med en ganska oväntad sekvens med våldtäkt av barn. Vill minnas att Herr Inde var riktigt sjuk när han skrev ner den där historien, men den kommer inte ens i närheten av till exempel artiklarna om Anders Eklund, eller det underförstådda i artiklarna.

  3. Ahh, ja hon är ju inte klok. =) Får mig snarare att vilja springa hem till mamma. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *