När gäddorna leker i vikar och vass, och solen går ner bakom Sjöbloms dass…

Jag tror faktiskt inte jag haft vare sig tiden eller intresset att följa vårens intåg tidigare. Att vara uppmärksam på de enorma förändringar som sker från dag till dag. Både underhållande och skönt i sinnet på något vis. Isen försvinner från gatorna och gräsmattorna, det syns till och med knoppar i buskagen av vissa arter och närvaron av fåglar och annat man inte funderat över var de hållit hus tidigare. Riktigt poetiska reflektioner va?

Mest intressant är det dock vad som sker runt kommunens sjöar. Att jag studerar detta beror naturligtvis på fiskeintresset och en revanschlusta från föregående års ganska dåliga fiske. Det beror också på att när det är dags för gäddorna att leka så kommer jag och fiskekamraten få vara med om något ganska sällsynt som få upplevt. Ett hägrande studiebesök hos en förening som ägnar sig åt att ”odla” gädda från rom och mjölke. Till dags datum har de lyckats producera en halv miljon yngel som återutsatts i sjöar och älvavsnitt. Känns viktigt på något sätt att känna till hela proceduren.

5 thoughts on “När gäddorna leker i vikar och vass, och solen går ner bakom Sjöbloms dass…

  1. Hörde Tutorna flyga över oss igårkväll, så nu är det livat i vassen snart.

  2. 1:a snön av 3 kanske, man brukar bli lurad 3 ggr innan våren verkligen kommer har jag lärt mig genom åren, den här snön är obetydlig & försvinner lika fort som den kom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *