Sveriges Bästa Serietecknare: Hans Lindström

När det diskuteras provokativa konstnärer så är det i första hand Lars Vilks namn som dyker upp. Visst han har lyckats med en hel del, men jag har en annan idol när det kommer till provokationer och teckningar och det är Hans Lindström. När jag blir stor vill jag ha samma synsätt som honom. Helt i linje med min släkting som alltid hävdade att ”det man inte kan skämta om kan man inte heller ta på allvar”. Hittade en gammal intervju i en serietidning med honom från förra året.

Där ställer Erik Jonsson två frågor, bland annat denna: 

-Var står du politiskt? Ibland tycks du nämligen vara Sverigedemokrat och ibland Vänsterpartist.

Hans Lindström svarar bland annat: ”Jodå! Jag har blivit anklagad för det mesta, för att vara rasist, sexist, antifeminist, rasist, vänsterist och kommunist. Värst är väl de judar som hotar mig om jag tecknar något i deras ögon olämpligt om tex muren på Västbanken eller om illa behandlade palestinier. Men andra har försökt stämma mig för hets mot folkgrupp (dvs muslimer som för övrigt inte är en folkgrupp). En idiot som ville få mig åtalad var förstås en sorts svensk politiskt väldigt korrekt feministvänsterist (om JAG nu ska etikettera..). Många fundamentalistiska feminister har hotat mig. Någon tyckte att teckningar som mina borde förnjudas och att jag borde sättas i läger. Vissa andra, till och med tecknare har också varit ute efter mig. Men de har varit såna där unga, magra, svenska, svartklädda unga män som är misslyckade tecknare som producerar finniga, pubertetsinkrökta serie om sig själva som ingen vill läsa” 

För att se några av hans alster surfa in på hemsidan och kika under fliken Galleri Lindström.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *