Att Stånga Huvudet I En Betongvägg

En lustig händelse på mitt arbete under kvällen. Ett par från Gävle som firade mannens 55:e födelsedag satt vid ett bord och slötittade på TV3 som visade ”Grannfejden”. Jag råkade ”överhöra” deras diskussion som halkade in på zigenare och invandrare samt den tidigare socialdemokratiska regeringen som var roten till allt ont i samhället. Blev lite häpen att höra uttryck som ”svartskalle” och ”svartskalletjuv”. Efter en stund blev det av en händelse så att vi började diskutera Mackmyra Whisky. De frågade om jag smakat den och vad jag tyckte om den.

Jodå det har jag men ärligt talat är jag inte speciellt imponerad

 

Med facit i hand skulle jag nog inte sagt det för kvinnan brusade upp och började tugga om hur svenskar led av avund och att det saknades patriotism i landet. Mannen fick lugna ner henne men det fungerade inte riktigt. Enligt hennes sätt att se det var Mackmyra Guds gåva till svenskar och jag en ”jävla kommunist”. Mannen skämdes och jag hade ingen vidare lust att fortsätta konversationen utan att använda hårda ord som ibland passar in bra på fulla övre medelålders kvinnor. ”Det är en smaksak, om hundra år kanske jag håller med om att Mackmyra är världens bästa men i dagsläget kan jag inte det eftersom Skottarna har en betydligt bättre tradition och kunnande” sade jag. Hon suckade och stönade och började prata om Haiti, kåkstäder i Sydamerika och kommunisterna i Rumänien. Alla dessa människor skulle vara ”jävligt glada” att vi gav dem pengar. ”Jävla idiot” tänkte jag och vände på klacken. 

När jag så stod där mindes jag allt som diskuterats på denna blog. Hur debatten gått och hur ”Xamuel” som nu gett upp hoppet om att föra ”sin” version av debatt med ”Micke”. Något om att stånga huvudet i en betongvägg. Det finns något jag borde lära mig av denna upplevelse men jag vet inte riktigt vad.

2 thoughts on “Att Stånga Huvudet I En Betongvägg

  1. Jag är som sagt villig att fortsätta, så länge debatten går framåt och argument som baseras på annat än lösryckta statistiska exempel från BRÅ. Problemen i samhället består av mycket mer djupliggande orsaker än ”invandrade parasiter”. Men om jag tvingas förklara varför statistik är vinklingsbar och varför vad en invandrare gör inte är representativt för alla invandrare, då är det helt klart meningslöst.

    Jag har förstått den föreslagna lösningen, ”skicka ut dem”. Jag tycker att det är en alldeles för simpel lösning som inte kommer resultera i annat än att problematiken överförs på andra utsatta. Jag har därför föreslagit att man kanske ska ta en annan väg och belysa problemen ur en annan synvinkel, men det har ännu inte blivit plantor av mina frön. Jag väntar dock med spänd förväntan.

  2. Tro mig jag är helt emot att skicka ut några människor som redan fått sina uppehållstillstånd. Det är vår förbannade skyldighet att ge dem samma behandling som alla andra som bor här. Utan undantag. Det som retar mig mest är att politikerna inte vet hur de skall hantera situationen så de ljuger om kostnader, de ljuger om antal, de ljuger fast de blivit påkomna och låtsas som om inget hänt. Att det sedan kommer hit människor som ljuger om sitt ursprung och politikerna försvarar det med ännu mer lögner fast de vet om att de ljuger i ärendet gör mig upprörd.

    Sitter du på ett förslag så är det kalas. Vem vet jag kanske stödjer det helhjärtat 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *