(M)Politiker Med Tomtar På Loftet

Hittade en lustig sak på Alf Perssons sida nyss.

Tiggarhanden.
Hörde vårt Kommunalråd göra ett uttalande i lokalradion där hon förväntade sig att staten måste hjälpa till när kommunens ekonomi är körd i botten.
Här har hennes parti haft makten över kommunens kassa i 75 år och det i goda tider. Under alla dessa år har man trott på ”tomten” och inte skapat någon buffert för de lägen som vi ser idag och då har man mage att sticka ut kollekthåven.
Kommunalt självstyre i goda tider innebär även Kommunalt självstyre i dessa tider allternativet är tvångsförvaltning.
Så nu är det bara för majoriteten att kavla upp ärmarna och börja grovjobba eller göra som med Personal och Ekonomiutskottet.
Lägga ner och överge makten och med sunt förnuft leva upp till devisen

Hela det där inlägget i sin helhet är underhållande men jag blir lite nyfiken på sista delen av det som jag förevisar här ovan. ”Tro på tomten”. Alf är ju faktiskt en sådan ”vuxen” persson som spär på det där med att man skall tro på tomten. Lurar oss barn (kommuninnevånare). Han stäger ju att han står bakom projektet med ”de ensamkommande flyktingbarnen” och från början har det sagts att de var endast 30 men efter lite påtryckningar redovisat det tredubbla. Var pengarna till 60 personer som förs över till kommunens omsorg skall tas ifrån kan jag inte alls se röken av i hans bloginlägg. Jag tror minsann den gode Alf vill få oss att köpa myten om tomten, men inte har några ambitioner att tala om för oss att det är vi som får betala julklapparna 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *