Hofors Kommun Med Ny Logotyp: Hammaren & Spiken

Idioti idioti idioti!!!! Gefle Dagblad skriver idag en notis om att Hofors Kommun har ett underskott på flyktingverksamheten.

Alltför många står i dag utanför arbetsmarknaden. Något som innevarande år kan påverka kostnaden för försörjningsstöd negativt. Men i sin skrivning till nämnden påpekar Jan Bornestig att den stora mängden invandrare också är positivt för kommunen. Hoforshus har betydligt färre tomma lägenheter än man annars skulle ha haft.”

Och vem betalar lägenheterna då? Tomten? Återigen ett exempel på hur Jan Bornestigs matematiska beräkningar saknar logik helt och hållet. Om man nu dessutom förväntar sig ytterligare 90 sk ”flyktinghushåll inom de närmaste 2.4 åren är det inte svårt att räkna ut att kommunen kommer blöda ytterligare. Den omtalade ”goda affären” Bornestig slagit sig för bröstet om och som Moderaten Alf Persson helhjärtat stödjer kommer bli mycket intressant att se slutresultatet av. Alf har ju som bekant en egen uppfattning om det där med tomtar och plånböcker. Jag tror inte Alf begriper att han satt sig i samma roddbåt med en idiot och att det är Alf som kommer att få ro båten i motvind oavsett om han lyckas komma till makten.

Kom att tänka på att den gamla symbolen ”Hammaren & Skäran” på något sätt adopterats av vårt moderna samhälle från den förlegade kommunismen.

Då stod symbolen för en union mellan bönder och arbetarklassen. Nu kvarstår iofs hammaren men istället för en skära har man bytt ut den mot en spik. ”Hammaren & spiken” symboliserar kommunpolitiken gentemot innevånarna. Kommunen slår med hammaren och innevånarna är spiken som drivs ned av kraftfulla föraktfulla hammarslag tills den inte längre ens kan dras upp ur plankan. Fler exempel på detta på sistone är ju Spar-Arnes behandling. Byt ut kommunlogan till en röd botten med en hammare och 2/3 delar nedslagen spik i gult.

15 thoughts on “Hofors Kommun Med Ny Logotyp: Hammaren & Spiken

 1. Det står 40 hushåll, vilket kan innebära fler en 40 personer. Utslaget per hushåll blir kostnaden 75000 kr per hushåll. Sen är det väl till att dra i med storsläggan när man förutsättningslöst konstaterar att alla som kommer blir bidragstagare. SD-retoriken flödar… Missunnsamheten är tydlig, 75000 kr är ett billigt pris för en familjs liv och rätt till frihet, vilket naturligtvis är vad det hela handlar om i slutändan. Men nationalister har en konstig slutledningsförmåga där pengar tydligen är viktigare än människoliv. Mycket inhumant.

 2. ”pengar tydligen är viktigare än människoliv” eller som i kommunismens fall ideologin som fått och får kosta hur många liv spm helst av den egna bebolkningen. 😉

 3. Om du vill diskutera kommunismen kan du väl leta upp en kommunist istället? Jag har inget med den att göra, besvara det jag skriver istället för att hitta på saker som ska dölja att du inte har något att komma med. Besvara det här: Jag anser att den som förespråkar mindre invandring eller helt stoppad invandring, är inhuman och värdesätter pengar mer än människoliv.

 4. Svaret: Jag anser att den som låter människor med tvivelaktig bakgrund eller ingen bakgrund alls få jättelika fördelar i ett samhälle, bidrag, förtur i arbetsköer gentemot den urprungliga befolkningen som tvingas ned på knä utan tillräckliga inkomster och med ett nedmonterat skyddsnät, som får leva på gatan, leva på knapp pension, med dålig eller ingen sjukförsäkring alls är en landsförrädare och det som ligger längst ifrån solidariskt som går att nå.
  Sämre skolor, sämre äldre omsorg, sämre socialt skyddsnät samtidigt som man delar ut pengar och kallar alla som protesterar eller ifrågasätter rasister eller främlingsfientliga. Man tar hand om sina egna FÖRST. Vet inte hur du gör i din familj, men jag står upp för mina bröder och systrar före vilken främling som helst.

 5. man har ju olika syn på saker och ting, uppenbarligen men jag ser hellre att man hjälper människor i kris.
  Du får säga vad du vill om kommunismen, jag vet att den inte fungerar i praktiken men grundtanken att alla människor har samma värde tycker jag är alldeles underbar.
  Jag förstår inte hur man kan vara så trångsynd så man vill hjälpa en en svensson men inte en mohammed.
  Mohammed är precis lika mycket värd som Svensson. Man ska hjälpa människor i nöd om man kan.

 6. Snack om solidaritet brukar ju vara vanligt i dessa diskussioner. Definitionen av ordet solidaritet är enligt tex Wikipedia:
  ”Solidaritet (av latinets solidum, hela summan, kapitalet) innebär för kollektiv att gemensamt ta ansvar för något, inbördes gemenskap, att i egenskap av del av en grupp verka hänsynsfullt utan egenintresse för denna grupps bästa.

  Som juridisk term avseende ett förhållande, i synnerhet borgensman, gäldenär, eller delägare, där en gemenskap är av den arten att den ena har rätt att den andra parten fullföljer sina förpliktelser odelat”
  Du säger att man skall hjälpa alla människor i nöd och du har helt rätt. Men som det fungerar nu får dementa, pensionärer, barn och ungdomar, arbetssökande mfl se sig förbigågna av olika lagstiftningar som gynnar andra än dem som i generationer levt och byggt upp välfärden i landet. Vi har en skyldighet att ombesörja våra egna FÖRST och ge stöd med vårt ”överflöd” SEN.
  Försök förklara för en ensamstående mamma varför hennes barn inte kan åka på skolresa för att pengarna inte räcker, att de inte kan åka på semester under sommarloven för att kassan sinat, att pensionärer som arbetat hela sitt liv knappt inte får pengar över till mat, till de hemlösa att våra tak inte är till för dem utan människor som inte har någon anknytning till landet what-so-ever. Att sjuka måste arbeta trots att de inte är friska nog att göra det medans främlingar får bostad, uppehälle, undervisning och förtur till arbeten eftersom allt annat är diskriminering. Säg till dem att du och alla andra som pekar finger åt dem som kritiserar eller ifrågasätter inte är solidariska.

 7. tror du verkligen att det har med invandringen att göra?
  Jag skulle gladeligen betala extra skatt för att de i nöd ska få lite mer att leva för. tyvärr så hamnar de pengarna i fickorna hos de som redan har pengar… DÄR ligger felet, inte att vi tar in flyktingar.
  Att sänka skatterna, öka flerbarnstillägg… det är ju vansinne. Lägg de pengarna på de som behöver det.

 8. Alla som säger att kostnaderna för flyktingar/invandring (trodde att en invandrare hade egen kassa att starta upp ett nytt liv med men så fel jag hade) ljuger. Det kostar multum och på bekostnad av just vårt eget samhälle och dess funktioner. Förvisso skulle vi kunna omfördela pengar från annat så att det gick att lösa situationen på annat sätt, men politikerna väljer att dra in på den ursprungliga befolkningen och ge till andra som inte har något med landet att göra alls. Övervägande många vill ju som bekant inte ens anamma vår kultur.

 9. jag har aldrig flytt, varit mordhotad (vem vet, någon nynazist kansje blir smått rabiat nu) 😉 så jag kan inte uttala mig om hur jag skulle bete mig om jag varit i deras sits. Jag vet däremot att jag skulle fortsäta fira de svenska högtiderna och leva som jag gjort tidigare. försöka så gott det går iaf.
  Det är ju isf politikernas fel om pengarna går till andra saker…. det har ju inget med invandringen att göra. Allt handlar om att göra rätt prioriteringar.

 10. Det är som du säger politikernas fel att de fördelar pengar fel, att de ljuger och förleder om en livsviktig debatt. Främlingsfientlighet är ytterst våra styrandes fel. När människor känner att något inte står riktigt till börjar det gro i deras sinnen.

 11. Du blir mer och mer tydlig i ditt förakt för andra människors rätt till liv. Vad är en skolresa i jämförelse med ett liv? Du jämför som fan läser bibeln. Du har dock rätt i en sak, främlingsfientlighet bygger på att något är fel i samhället. Men att detta något skulle vara invandrarna i sig, det är mindre troligt. När man talar med någon som förespråkar utvisning av ”tvivelaktiga ”personer, så brukar dessa också hävda att just de invandrare som de känner, de är hyvens prickar. Problmet är att samhället är byggt på klyftor, när klyftorna blir tydligare ökar främlingsfientligheten.
  Men det var trevligt att få dig att släppa masken en stund. Naturligtvis ställer jag upp för min familj, men det förhindrar inte att jag hjälper mina vänner i nöd trots att min familj också är i behov av stöd. Man kan ju faktiskt göra båda delarna.

 12. Kallar du omsorg för mina svenska medmänniskors liv förakt så låt gå för det. Men tala inte om masker här eftersom du har din politiska skitsnackarmask på dig i ärendet.

 13. Jag kallar inte omsorg för någon mäniskas liv för förakt, däremot när man nekar människor hjälp som man har möjlighet att ge. Du vägrar fortfarande ta till dig något av det jag skriver om klassklyftor, är det för att det skulle spräcka din världsbild av invandrarna som de stora utsugarna, eller för att du vägrar tro att klassklyftor skulle kunna skapa elände?

 14. Droppen av hur illa det blivit i Sverige beror just på klassklyftor. Sm den sista förudmjukelsen ungefär. Där håller jag helt med. Svenska skattebetalare får betala med sin välfärd medans vi ger bort gratis pengasäckar till andra människor som åker i gräddfilen på bidragsdelen. Men som jag skrev i kommentarerna till detta inlägg:
  http://hoforsbloggen.se/?p=2295&cpage=1#comment-2090
  Får du hur mycket utrymme som helst att berätta vad DU vill göra åt det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *