Hur Ziita Eriksson Skall Slippa Gå På Gatan

Man undrar ju onekligen vad Sveriges Radio och Gefle Dagblad finner så intressant på bloggen den 21 januari. Var det månne min uppmaning att sätta igång med valrörelsen och pajkastandet?

Det kan vara så att man följer upp artikeln om hur inget av Hofors partier vill samarbeta med Sverigedemokraterna efter det kommande valet 2010. Artikeln innehöll för övrigt en del saker jag missade tidigare(har den ändrats?).

Moderatkvinnan Ziita Eriksson säger ju rakt ut att det inte spelar någon roll vilket parti som styr eftersom inget parti ändå bryr sig om att lyssna på folket:

Samma grundvärdering om människan” innebär väl att man delar åsikt om att så fort man tagit en plats i kommunhuset så behöver man inte arbeta för folket utan köra sitt eget race. I kommentarerna till artikeln finns mycket festligt. Man mer eller mindre idiotförklarar politikerna som uttalat sig om att ”tar SD platser så har vi misslyckats radikalt” sagt av Vänsterpartisten Sören Bergqvist. Har politikerna först nu uppmärksammat hotet om deras löner och trygga tillvaro i kommunhuset är de inte värdiga sina platser. De har väl fullt upp med att sätta krokben för Spar-Arne och förvägra gamlingarna gröt eller ta beslut om skyltar. Det håller inte att bara lova saker och vara tillmötesgående vart fjärde år bara för att sen göra sig osynlig för befolkningen. Sent skall syndaren vakna. Och den riktigt heta potatisen är det många som inte vill ta i. Alf Persson försökte men blev märkligt tyst vid uppföljande frågor. Då dög det inte att nyttja Hoforsbloggen.se och dess kommentarsfält, trots att han vid medhårsstrykning lät annorlunda:

Nu finns även ett forum kopplat till bloggen och är det inte ett enastående tillfälle för alla ”nyfrälsta” politiker som vill lyssna och tala med innevånarna? På det här viset slipper ju Ziita stå ute på de kalla gatorna och lyssna.

10 thoughts on “Hur Ziita Eriksson Skall Slippa Gå På Gatan

 1. Jag tror han ångrar att han skrev det där. Han kanske var på fyllan? Nyss hemkommen efter en mutmiddag med efterföljande blöt efterfest på hotell med lite fagra damer? Så kan det vara beroende på tidpunkten då han skrev det där, kommer inte ihåg när det var. Det kan också vara så att hjärnan var i friläge som den allt som oftast är hos en kommunalpolitiker.

  /Mats

 2. http://tig.nu/mobbare.doc
  Honungsfälla
  Jag var själv med om en märklig sak som kunnat ge kommunledningen en hållhake på mej.
  Under en presidiekonferens hamnade jag på stadshotellet i Mjölby tillsammans med dåvarande ordföranden och viceordföranden i miljönämnden. På dagen var det studiebesök om återvinning och kvällen avslutades med middag med dans på stadshotellet.
  Ordföranden gick från dansen vid 22-tiden. Hon hade sitt rum i en helt annan del av hotellet.
  Själv gick jag och la mej vid 23 tiden. Vice ordföranden, som hade rummet bredvid mej, var då ännu kvar och hade två vackra damer vid sitt bord.
  Vid halv ett tiden väcktes jag av telefonen. Vice ordföranden hade problem. ”Jag fick med mej båda tjejerna upp på rummet” sa han. ”Dom är kompisar och åker i samma bil.”
  Han fortsatte: ”Det är bara en som jag vill ha. Men den andra är på hugget och tycker vi kan ha en trekant. Men jag är för gammal för sånt. Kan hon inte få komma över till Dej?”

  Jag är uppvuxen under 1960-talet och har därför inga fördomar mot andra människors sexualmoral. Jag har min egen. Samtidigt är jag kompis, så jag svarade: ”Säg åt henne att hon kan få komma in.” Jag klädde på mej och tjejen kom in. Vi satt och pratade rätt länge. Det var en trevlig tjej. Jag berättade om min fru och mina barn och det barn som jag hade på väg.
  ”Då ska vi inte ställa till någonting för Din lilla baby”, sa hon.
  Snart därefter la vi oss på sängen rygg mot rygg med kläderna på.
  Vid halv femtiden åkte tjejerna ut ur mitt liv.
  När jag kom hem berättade jag för min fru, Gunilla, vad som hänt. Jag tyckte det var lite dråpligt. Vice ordföranden hade ett nytt förhållande på gång hemma i Hofors.

  Ett par veckor därpå hamnade jag i en diskussion med ordföranden om ett miljöärende. När hennes argument var slut drog hon ett äss ur rockärmen: ”Jag ska berätta för Gunilla vad Du gjorde i Mjölby” sa hon.
  ”Det har jag redan gjort sa jag” och hennes äss blev en ynklig tvåa.

 3. Ångrar inte alls det jag skrev.Men då sidan upplevdes som ett forum för SD så tackade jag för mig. Jag är ingen långsint person så är det vettiga diskussioner så återkommer jag.(ev)
  Christer. Skriv et töppet brev till KS så får du svar (kanske)

 4. Sidan är inget forum för SD. Men det är lika bra att du håller dig till din egen blogg Alf. För med ditt sätt att sätta dig över andra och kalla de som har andra åsikter för ”Köksbordspolitiker” har du bevisat vad du står för och vad du är.

  Du är ännu en obildad och maktfullkomlig kommunalpolitiker som tror han är intelligentare än andra och har patent på ”sanningen”.

  Det är därför jag inte vill bli politiker. Jag har funderat på det nu då det finns ett alternativ, det vill säga SD. Men jag är för rak och för ärlig för det.

  Det politiska spelet passar inte mig. Jag skulle absolut inte kunna företräda ett parti som Moderaterna som består av maktullkomliga lögnare som du med en väldigt krass människosyn och en alldeles för hög tro på sig själv och sin förmåga att dupera andra människor.

  Jag tror du kommer att få problem med det nu Alf då SD är på väg in i Hofors. De kommer att skaka om er ”etablerade politiker” ordenligt.

  /Mats Carlsson

 5. Jag är inte moderat men kan hålla med Alf om att det finns allt för många köksbordspolitiker som bara gnäller och spyr galla över denna kommun , men som inte ens går och röstar .. Röstar man inte så ska man fan inte gnälla heller, men man kanske är van att alltid få som man vill och att andra alltid ska göra jobbet åt en

 6. Mats Carlsson. Du ger ordet ”köksbordspolitiker” ett ansikte. Synpunkter på allt och alla . Vi har ett domokratiskt system som är grundlagsaskyddad och som är vårt enda sätt att påverka.
  Det är den linjen jag valt.
  Dina personliga synpunkter på mig som person kommenterar jag inte.

 7. Så man får inte ha synpunkter Alf om man inte vill rätta in sig i PK leden tillsammans med de andra förljugna politikerna? Det betackar jag mig för som sagt var, men jag tänker fortsätta att skriva vad jag tycker och när jag känner för det.

  Jag använder det demokratiska systemet till att rösta och jag tänker hjälpa till att övervaka röstsedlarna för SD där jag bor så inte de andra partierna gömmer dem eller slänger dem som tyvärr händer här och där.

  Vidare påverkar jag många genom min blogg (ca 300 besökare per dag, 9000 i månaden) genom att visa dem sidor på nätet där sanningen finns och länka till dem. I alla fall så länge man får göra det. Det blir väl snart förbjudet i lag av ”sjuklövern”. Då får man göra det anonymt istället även om jag vill visa mitt namn och ansikte.

  Du ska inte ta det jag skriver om dig för hårt Alf. Du kan inte ljuga för alla så de tror dig och alla kan inte gilla dig. Även om jag inte har satt mig in i dig som person vet jag vad du är. Du är en småstadspolitiker. . Du är som de andra politikerna. Du ljuger och du mörkar, det har redan bevisats här även om jag inte satt mig in i allt du gjort på din lilla kommunala nivå hitintills. Det finns ingen anledning att göra det för jag bor inte ens i Hofors. Det finns andra som har ögonen på vad du gör. Dessutom är du en liten människa i ordets rätta bemärkelse. Du är vad jag brukar kalla en ”nolla” Alf. Ta det gärna personligt men jag säger det inte så.

  Du Alf är med all säkerhet obildad som de flesta politiker är i jämförelse med den genomsnittlige invånaren och har definitivt höga tankar om dig själv då du kallar mig och andra för ”kökbordspolitiker” lite ”von oben” Altf. Du har som de allra flesta inte heller något affärssinne även om du är Moderat. Har du gjort affärer så är det väl genom mygel och genom de kontakter du har genom politiken. Så brukar det vara. De som blir politiker i de etablerade partierna gör det för att få sitta vid köttgrytan på den nivå de klarar av. De som har affärssinne och något i huvudet gör pengar istället ute i verkligheten.

  De flesta Alf har inte komplex som du har och måste göra det enda vi kan för att få ”status”, nämligen vara politiker på kommunalnivå. Jag kallas då hellre ”Köksbordspolitiker” av sådana som dig och har min heder, integritet och moral kvar. Smaka på dom orden Alf. Du kunde också ha det så om du inte vore en liten Kommunalpolitiker för Moderaterna.

  /Mats

 8. PS: Jag försökte dela upp detta i stycken men det går inte bra för bloggen som det ser ut. Ni får försöka läsa det ändå. Det insmög sig ett par skrivfel också men det är säkert inga problem.

  DS: Enda anledningen att jag skriver detta är att du retar mig och andra med din översittarattityd Alf även om du skriver som en femåring och säkert befinner dig på den nivån mentalt. Det är därför du gör det, kallar andra för ”köksbordspolitiker” och säger att vi här bara diskuterar en sak.

  Du kom ju in i bilden då vi diskuterade skäggbarnen och därför var det den frågan vi diskuterade. Det är också den viktigaste frågan i Sverige idag även om ni i de etablerade partierna inte vill ens prata om problemen med invandringen med mera. Det är därför Alf om du inte förstått det redan som SD vuxit sig så stora.

 9. Veckans ”rygg-dunk” till Mats, kunde inte sagt det bättre själv.

  Vänsterpartisten, tillika syltryggen, Sören Bergqvist bräker ur sig,

  ” Skulle de lyckas ta platser så har vi misslyckats radikalt, det skulle vara ett bevis på att vi inte sköter våra kort riktigt, säger Sören ”

  Han säger det bäst själv. Den där kortleken har de blandat, trollat och fuskat med ganska länge nu. Dags att byta ut den, och givaren.

 10. Ha Ha, ja ”För sent ska syndar´n vakna”. Gissar att de röda inte ännu fattat varför det går utför. Helt förblindade av sin egen godhet. Ser redan fram mot valet 2022. Angående Kommunisterna som luras med att kalla sig Vänsterpartiet. Inte på något ställe på jorden har dom lyckats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *