Ett Huvud Serverad På Ett Fat – Det Är Vad Jag Kallar Ursäkt

Det är inte riktigt en solskenshistoria med ett perfekt lyckligt slut, men det är ändå någon sorts avslut. Vad babblar jag om? Jo ni återkommande läsare kanske minns att Berit varit på tapeten några gånger här på bloggen. I tur och ordning:

Grannkommunen lägger munkavel på (S)lapplisor

Kommunens personalchef hotade anställd

Berit får upprättelse

Berit har fortfarande inte fått upprättelse

Efter ett mejl i inkorgen idag kan vi alltså knyta ihop säcken med Berit och hoppas att åtminstone hon känner att hon fått upprättelse och en ursäkt värd sitt namn. Personligen hade jag inte nöjt mig med ett lätt svamlande om att man inte var chef vid tillfället eller att kompensation redan delats ut. Jag är lite mer lik Salome, Herodes dotter som önskade och fick Johannes döparens huvud serverad på ett fat (så då har ni fått lite kristendom så här på söndagen också). De nya artiklarna i Dalarnas Tidning och Dala Demokraten.

Kraven på att ge parkeringsvakten en ursäkt och ersättning vållade viss debatt i kommunfullmäktige-

– Parkeringsvakten fick ett generöst avtal när hon slutade. I övrigt vill jag inte kommentera enskilda ärenden, då man hänger ut den personen, sa kommunalrådet Jonny Gahnshag (S).

Mikael Rosén (M) var kommunalråd när ärendet behandlades, men ville inte ge någon ursäkt.

– Jag behandlade ärendet så korrekt jag kunde, sa Rosén.

Rickard Holmqvist (MP) var dock av en annan mening

– Parkeringsvakten behandlades skamligt och en ursäkt är starkt motiverad.

Mats Dahlström (C) tog då till orda:

– Jag hade varit kommunalråd i en vecka när övervakningsfilmen kom fram, men om en ursäkt skulle hjälpa kan jag ge en här, sade han

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *