Smultronställen I Hofors?

Tänkte vi skulle lämna den politiska itusågningen för en stund och istället tänka på platser i Hofors kommun som verkligen är och ger det där lilla extra. Smultronställen brukar det visst kallas. En del anser ju att Edsken är ett sådant, andra nämner sjöar som man både badar och fiskar i. Några skulle nog till och med påstå att Skänktorget är en oas. Själv tycker jag nog att Ankdammen och promenaden längs kanalen mot Hammardammen är ett av Hofors mysigaste ställen. Sen givetvis den här platsen:

Men om ni som Hoforsbor skulle ge råd om sevärdheter och upplevelser  till en helt komplett främling som aldrig satt sin fot i Hofors kommun. Var skulle ni då säga att personen måste bege sig? Platser för picknick, att lösa en bok, dricka en öl eller ett glas vin (eller en flaska), bara ligga på en filt och stirra i luften etc. Goda råd är dyra 😉

Går även att diskutera här:

6 thoughts on “Smultronställen I Hofors?

  1. Kratte masugn är ett givet utflyktsmål, riktigt mysig kring den gamla masugnen. Fiska och grilla i Lissjön är också mysigt även om det sällan nappar. Edskevall är perfekt om man vill ha det lite mer avskildt än vid Edskens bad.

  2. Visst brann ladan vid Edskevall ner till grunden i somras. Huset står dock kvar.
    Vad jag har hört så skulle det anordnas en privat fest där helgen efter (eller några helger efter) med diverse rockand och annat skoj. Det var väl någon som var avundsjuk och utan en inbjudan, som tuttade på…. Trist hursomhelst, många roliga fester har anordnats i denna lada.

  3. Bandcamp skulle festivalen heta. Tok-Ove och hans medhjälpare hade lagt ut en hel del pengar på det där arrangemanget, så branden förstörde hela sommaren 2009 för honom.

    tillbax on topic: Vattenskidklubben som ligger ett par km efter edskevall är ett mysigt ställe, Synd bara att folket som campar där hela sommarna kan bete sig som en sekt alá knutby..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *