Chili-Öl På Systembolaget

Jag älskar som många av er vet riktigt stark mat. Ju starkare desto bättre. Det går åt ofantliga mängder med chili i hushållet. Torkade frukter, i kryddform och i såsversion. Nu noterar jag att Systembolaget har en chiliöl i sitt beställningssortiment. 4.2 i alkoholprocent och till priset av 33,10 kr. När jag Googlar så finner jag flertalet öl av samma sort. Bland annat Cave Creek Chili Beer. Helt klart intressant, men frågan är om man inte måste dra gränsen någonstans gällande chilimissbruket. Kan detta verkligen vara en bra smakupplevelse? Chili och öl var för sig kanske, men tillsammans. Kan dock tänka mig ett annat användningsområde än som ren dryck. Jag brukar använda öl istället för vatten när vätska skall tillföras i tacoköttfärsen. Eller kanske som del av marinad. Någon som testat och kan ge en hint om hur den smakar?

3 thoughts on “Chili-Öl På Systembolaget

  1. Nice! Hör av dig om du beställer några så kan jag vara med och provsmaka!!!

  2. Det borde man gjort för ett bra tag sedan…. men men…
    Kommer dock att bli mer tid över framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *