Som En Tupp I Hönsgården

I ivern att skriva om allt annat som hänt den här helgen glömde jag nog att berätta om ett fantastiskt möte jag hade med en annan person i fredags. Ute å arbetets vägnar träffade jag en man som hade den finaste hönsgården jag någonsin sett. Nu har jag förvisso inte sett sådär jättemånga, men av alla jag sett var denna den absolut finaste. Jag glömde till och med att ta kort på både den och hönsen och tuppen. Det här är alltså inte den jag såg utan en illustration.

Det var riktigt intressant att se och höra om dessa små ”äggmaskiner”. Några av er som läser eller känner mig närmare vet vid det här laget att en av mina stora drömmar är att en dag äga en påfågel. Nu har jag lagt till att äga en hönsgård och en tillhörande tupp. Hade nämligen ingen aning om att de kan bli lika sociala som en katt eller hund. Ägaren berättade hur tuppen plötsligt kunde hoppa upp i knäet och slå sig till ro. Det var tydligen inte alls så svårt att sköta om en hönsgård heller. Mycket enklare än jag kunnat ana. Underhållande att höra hur ägaren kunde ställa sin  klocka över deras sovvanor mm. När klockan var 18 på kvällen så gick allihop in i sitt lilla hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *