Svenskarnas Parti Marscherade In I Sandlådekriget

Strax efter lunch under söndagen så fick Hoforsborna ytterligare ett kapitel i boken om ”lekparkskriget”. Men för nytillkomna läsare så tar vi det hela i tur och ordning:

14 juni Hoforshus Förfaller

15 juni Hofors – Kommande Slagfält Mellan Svenska Nationalister & Vänsteraktivister?

25 juni Svenskarnas Parti Vill Göra En Insats För Barnen I Hofors

29 juni Första Lekplatsen Rensad På Ogräs – När Tar Ni Nästa?

30 juni Arbetarbladet – FP Vann Städkrig

30 juni Arbetarbladet – Men De Fick Inte Måla Om Staketen

30 juni Lekparksstädning Gav Rubriker Men Socialdemokraterna Vill Fortfarande Inte Vara Delaktiga Av Samhället

Idag gjorde Svenskarnas Parti ett försök att göra det man tidigare utlovat.  Exakt vilka ”brott” man kan ha gjort sig skyldig till återstår att se. När Folkpartiet bjöd på grillkorv och rensade ogräs så lät det så här:

Något lagat staket blev det inte på lekplatsen på Storgatan i går. Mitt i städningen kom Hoforshus vd Christian Rickardsson förbi:

– Det är ett bra initiativ, men ni får hålla er till att rensa ogräs och inte ge er på de fasta sakerna.

Kravet på tillstånd gäller både privatpersoner och politiska partier.

– Låter vi folk måla hur som helst på lekplatserna är steget inte långt till att de börjar måla på husen, säger han

Aktivister från Svenskarnas Parti reste under söndagen från bland annat Mora, Tierp, Söderhamn för att göra en insats utan mediabevakning och naturligtvis utan lov från Hoforshus. Förfrågan om att få göra detta skickades via mejl för flera veckor sedan men ett riktigt tillstånd eller ett riktigt svar uteblev. Med sig hade man färg, skruvdragare, sågar, brädor och till och med rundstav för att fixa handtaget på den trasiga gunghästen.

Att man inte i förväg annonserade eller informerade media och allmänheten beror helt och hållet på att man gör detta för att få något att hända för barnen. Man ville få arbetet gjort. 

Tyvärr så satte vädret hinder i vägen för en total renovering med målning av staketet och lekredskapen. Man hade färg och övrigt material med sig och hade ganska kvickt fixat allt det Hoforshus försummat i åratal. Det krävs alltså ytterligare en insats med aningen torrare och målarvänligt väder.

När jag träffade aktivisterna från SvP strax efter 13-tiden idag var man redan i full gång med att skruva och fixa. Och det här kan komma som en fullständig chock för många, men dom hade ingastormtrupper” med rakat hår eller svarta kängor och högerarmar som frekvent åkte upp i en hälsning till Adolf Hitler. Inte heller hade man mobila gaskammare på släp efter sina bilar som det snudd på antyds i den bild som media gärna ger över den här typen av partier. Det enda extrema jag upplevde under samtalen med dem var den extrema vänligheten.

Jag önskar faktiskt att jag haft tid att stanna och prata lite mer med dem. Ännu mer kanske visat dem allt det fina vi har i vår kommun och försökt förmå dem att flytta hit. Vi behöver den här typen av handlingens människor. Åtminstone fått bjuda dem på en glass från Time vid ankdammen som tack för att de spenderat sin tid och sina egna resurser för en ort som inte själva klarar av att göra det lite fint och helt runt en lekplats. Som en liten bonus lämnade man kvar lite leksaker också.

10 thoughts on “Svenskarnas Parti Marscherade In I Sandlådekriget

 1. Nationalister är inte vad journalister och politiker vill framställa dem som – ondaste och farligaste människorna i samhället. Nej, nationalister är av de mest godhjärtade och välvilliga människorna vi har och det är oftast människor som tror på handlingen före ordet.

  Dessa är ett exempel av många godhjärtade, svenskvänliga människor Sverige behöver fler av i framtiden. Tyvärr är denna människokvalitet sällsynt, kanske vi får läsa om goda människor i historiaböckerna i framtiden?

 2. Det var trevligt att träffa dig med Peter!
  Vi träffade även på Christian Rickardsson som är VD för hoforshus AB, som menade på när vi ifrågasatte hans ingripande mot renoveringen att det var ett missförstånd och att vi får både laga och måla staketet. Gungor och rutschkana var det Rickardsson menade att han sagt till om.

  Rickardsson önskade bara att vi skulle ansöka om tillstånd så dom får va med och bestämma färg osv. Han sa även att de skulle betala färgen.

  Det är ofta lätt för politiker att säga och göra precis vad de vill då de inte är vana att bli ifrågasatta och faktiskt behöva försvara eller förklara sina uttalanden, därför är det extra viktigt att yttra sig när något är fel och inte bara acceptera allt skit som kastas på en.

  Vi ses snart igen!

  Patrik Sverin
  Svenskarnas parti

 3. Sedär vad små missförstånd kan leda till förvirring. Då antar jag att Hoforshus kommer vara mycket hjälpsamma i fortsättningen både med estetisk konsultation och med material. Tänk vad barnen i Hofors kommer att bli glada med tiden då dom får fina lekplatser och de vuxna kan bidra med sin tid för att göra samhället trevligare 🙂

 4. Var riktigt roligt att se Hofors. Ska nog ta en tur med barn och barnbarnen och se mej runt lite mer. Tyckte de var så vackert där.

 5. Rätt att Svenskarnas Parti kliver fram och hävdar sina rättigheter annars är det muslimerna som hörs mest. Ställer krav på Moskeer ,bönerum, omskärelse, ”rätt” mat med flera för oss övriga ”konstiga” livsuppehållande åtgärder. Boxning är skadligt för hjärnan då slag mot huvudet är en del av ”The noble art of self defence”. Handlade det om att bara skydda sig så blev ingen skadad. http://www.youtube.com/watch?v=J4fkqBvP244&feature=related Se 5 minuter in på filmen.
  Att banka huvudet i golvet 50 gånger dagligen, leder inte det till obotliga hjärnskador?

 6. Underbart att se att någon bryr sig och agerar. Barnen är framtiden och våra blivande ledare och soldater.

  Vad som däremot upprör mig är att se de fyra genetiska påsarna med skit, piss och spya posera framför lekställningen.

  Ska jag som renrasig arier och svenskt fullblod behöva förknippas med detta naturens misslyckande?

  Ska jag som svensk känna gemenskap med detta genetiska avskräde?

  Nej, fy fan säger jag, Stärk det vackra i den ariska rasen och förpassa dessa sjukligt äckliga avarter till deras sista vila.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *